You are here: Cronici Cronici albume Gorillaz - Plastic Beach (Parlophone/Virgin, 2010)

Gorillaz - Plastic Beach (Parlophone/Virgin, 2010)

Email Imprimare PDF
Gorillaz

Daca s-ar fi facut muzica in Romania, avand in vedere tema albumului, acesta ar fi fost infinit mai bun daca ar fi fost produs aici.

Ies cu prietenii la un gratar pe malul baltii, la prajeala, la plaja. Jucam un fotbal, punem de-o mamaliguta, o rama, un viermus in ac, prindem un pestisor. Ne indeplineste trei dorinte: lasam prezervativele la vedere, sa se stie ca am trecut pe aici, suntem mai priaprici decat Mitica. Am mancat, se vede asta, belug de PET-uri golite de suc, lazile de bere si sticlele de Jack. Da, ne place Jack Daniels. Am mancat salam in tipla colorata, parizer la hartie old-school, friptane in pungile pe care le-am platit la Angst am fumat de-am spart, pachetele sunt insirate in forma de robotel. Ne-am sters la cur cu Libertatea, pagina 5. Altii aveau Click. Am fost productivi, iata oasele: cotlete, pulpe de pui, am prins pesti: ce schelete perfecte. Am avut carbuni de la benzinarie si coceni de la tara, iata cata focul am facut! Aveam niste troace prin masini, le-am curatat, suntem oameni curati, uite, le-am aruncat acolo! N-a fost rau deloc la plaja.

Va spun, ar fi fost mult mai bun! Niste ecologisti-razbunatori ar scoate un album-protest teribil de nervos, Noi insa n-avem nici muzica iar ecologistii dintre Carpati sunt niste ipocriti de multinationala. N-as vrea sa fie mai rai, doar companiile de salubrizare la care lucreaza mai bune si amenzile mai mari.

Gorillaz au scos un album pop teribil de plicticos. Cred ca se va vinde, ecologia si beat-urile fac bani frumosi. In 2001 eram la liceu si ma plimbam cu masina prin Bucuresti pe scaunul din dreapta, cu berea in mana si SK in nas. Pe bancheta din spate se bea bere. Se asculta Gorillaz, un album istoric. Si acum se va asculta Gorillaz, dar prost, pentru ca e prost.

Cand am vazut ca pe album apar Snoop Dogg, Hypnotic Brass Ensemble, Kano, Bashy, Bobby Womack, Mos Def, Gruff Rhys, De La Soul, Little Dragon, Mark E. Smith, Lou Reed, Mick Jones, Paul Simonon, am zis ce trebuie sa-l ascult cat mai repede, ca vor urma 16 piese delicioase. Nimic. Nu exista inspiratie. Piese de ascultat dimineata la sfarsitul unei petreceri hip de Bucuresti (cand toata populatia e chiar mai plictisita decat la venire), inainte de somn, cand substanta e chiar mai subtiata decat la trezire. MES spune 3 vorbe cu reverberatii house, intr-o piesa house, Lou Reed canta ceva la misto, repetitiv, el e golan, are voie, orchestra respectiva nu face nimic, iar restul sunt muti. Mut si eu.