You are here: Recomandari Concerte Talibam!

Talibam!

Email Imprimare PDF
Talibam!
Talibam!

Istorie si apologetica

TALIBAM! Is a FUN BAND THAT ENTERTAINS: un duo fascinant de agro-improv din creuzetul New York City. Matt Mottel (synths) si Kevin Shea (drums) sunt inspirati si plini de resurse creative, asa ca muzica lor eclectica si consistenta este insistent laudata in AVEC. Ca si vigoarea muzicii lor avangardiste, entuziasmul aprecierilor a fost sustinut de-a lungul nenumaratelor concerte si turnee, celor 18 albume, marturie facandu-se si aici. Colaborarile cu oameni ca Cooper Moore, Peter Evans, Daniel Carter, sau membri ai BATTLES, TV ON THE RADIO, GRIZZLY BEAR, WOODS, AKRON FAMILY etc ar putea starni curiozitatea unora, parte probabil a micii scene de concerte de muzica din Bucuresti.

Genetica:

Figura lui Mottel e cunoscuta pe scena cluburilor newyorkeze a ultimilor 10 ani, el detonand inca de la 16 ani bombe electrice pe sintetizator printre oameni ca Akron Family, Jeffrey Lewis, Chris Taylor (Grizzly Bear), Chris Corsano, Ras Moshe etc. Gimnastica scenica si tehnica percutiei lui Shea au fost obiect de adulatie pentru cei care l-au cunoscut in trupe ca Storm & Stress, Coptic Light, Peter Evans Quartet, Kyp Malone (TV on the Radio), Tyondai Braxton (Battles), Mostly Other People Do The Killing etc.

Anti-teza:

Talibam! este o trupa de concert, cei 7 ani de relationare scenica facand din live-urile lor experiente muzicale contemporane unice. Intr-o perioada in care cultura se gripeaza liniar-oportunist, Talibam! se extinde si se exploreaza. Prin ne-ralierea la un gen, lipsa unor predispozitii estetice sau a normelor uzuale a ceea ce inseamna “o trupa” cei doi se desprind de patura calduta a banalitatii comerciale. Mai inclinati sa faca show decat ne-am astepta reducandu-i la o estetica “avant” (sic!), virilitatea percutiei si tonul primar al sintetizatorului amplificat au cucerit atat audiente “virgine” cat si “cunoscatori” din toata lumea. Deci sper si la Control sa dea cep la macar vreo 20 de inimioare dornice.

Cauza si Efect:

Intensitatea paroxistica a injectiei cu adrenalina constituita de mixul furios si amuzant de party-noise terorist-jucaus cu post-prog spacey, cadenta math-rock pana la combinatii halucinante de punk-polka, americana, corale funk, afro-pop si garage, sludge exploziv dar si sensibilitati electro-acustice este devastatoare. Spectaculozitatea free cerebrala dar nu mai putin dementa a improvizatiei fac din ei un punk Coltrane ce va lasa publicul (oricat va fi el) in post-orgasmic chill, cu pata pe creier si zambetul pe buze.